פילאטיס לבריאות הנפש
אם אתם עושים פילאטיס, כנראה נחשפתם לשיטה בעקבות שאיפה לאורח חיים בריא יותר לגוף. אולי חיפשתם להשתקם מפציעה או להכנס לכושר כללי. אך לא בטוח שציפיתם לשינוי בפן הנפשי. רוב המתאמנים לא יודעים כי להתאמן בפילאטיס יכול לעזור גם לבריאות הנפשית ולתחושה הכללית.
מחקרים מראים כי אימוני פילאטיס מקלים על סימפטומים של דיכאון וחרדה, כמו גם מרוממים את מצב הרוח. בעולם בו כ-19 מיליון אנשים מבוגרים סובלים מדיכאון, כמעט כל אחד יחווה התקף חרדה לפחות פעם אחת בחייו וסטרס הוא אורח קבוע בחיינו, לא מפתיע שיותר אנשים פונים לשיטת הפילאטיס לשיפור הפן הנפשי.
אז איך פילאטיס יכול לשפר את מצב הרוח? קראו הלאה:
להיות ברגע
אימוני פילאטיס הם אימונים לראש בדיוק כמו שהם אימונים לגוף. מכיוון שעל המתאמנים להתרכז ולבצע את התנועות עם כוונה ודיוק, תוך כדי שהם מנסים לשלוט על התנועות שלהם, בשיעור פילאטיס מתאמנים נוטים להיות מרוכזים במה שהם עושים בכל רגע נתון. קשה מאוד לעשות פילאטיס ותוך כדי לחשוב על העבר (האם שכחתם את הגז דולק?), או העתיד (באיזה מצב תהיה הדירה שלכם כשתחזרו הביתה?). כך, לפחות בזמן שיעור הפילאטיס, הראש מקבל הפסקה מדאגות חיצוניות.
אך מה שתחוו בשיעור פילאטיס יכול להיות משמעותי יותר מרק הסחת דעת זמנית. היכולת לחוות את הרגע הוא כלי אשר ניתן ללמוד ולהתאמן עליו במכון לפילאטיס, אך ברגע שתוכלו ליישם אותו מחוץ לסטודיו דברים נפלאים יקרו. מחקרים מראים כי אנשים אשר חיים ברגע נוטים להיות יותר שמחים, מסופקים ורגועים. להיות ברגע גם יכול לשפר את היכולת של האדם להבין מחשבות, תחושות ורגשות של עצמו ושל הסביבה.
איזון בגוף, שינוי במוח
אחת המטרות של פילאטיס היא יצירת מערכת גופנית מאוזנת. איזון נוצר, בין היתר, על-ידי הפעלה של שרירים “רדומים” וויסות של שרירים אשר עובדים יתר על המידה. לפעמים יש צורך ללמוד גם הפעלת שריר בתזמון שונה מין הרגיל. ללמוד איך לנוע בצורה שונה דורש יצירת דפוסים חדשים או שינוי של דפוסים קיימים במערכת העצבים שלנו. שינוי הדפוס הוא, באופן המילולי ביותר של המשפט, שינוי של האופן בו המוח פועל.
יציבה ומצב הרוח
מחקרים מראים כי ליציבה יש השפעה ישירה על מצב הרוח. עמידה של כמה דקות ביציבה זקופה יכולה לגרום להעלאת הביטחון-העצמי, לתחושת אנרגיה מחודשת ולמצב רוח משופר. גם ההפך נכון: כאשר היציבה לקויה, יש נטייה להרגיש יותר עייפים בעקבות בזבוז אנרגיה מיותר. יציבה לקויה קשורה גם להרגשת דכדוך. לכן, לא מפתיע כי עבודה בשיטה ששמה דגש על יציבה אופטימלית משפרת גם את מצב הרוח.
תרופה, אבל טבעית
תנועה ופעילות גופנית גורמים לעלייה בייצור של הורמונים וכימיקלים (כגון אנדורפינים) אשר גורמים לתחושת “היי” טבעית. מחקרים מוכיחים כי במקרים רבים פעילות גופנית יעילה אף יותר מלקיחת תרופות נוגדות-דיכאון. סרטונין, עוד הורמון אשר גורם לתחושה טובה, יכול להווצר בזמן פעילות גופנית. סרטונין הוא חומר אשר ניתן לפעמים כתרופה נוגדת דיכאון וחרדה.
הגוף והנפש
הגוף והנפש קשורים זה בזה, אם אתם מחפשים לשפר את בריאותכם, הגופנית כמו גם הנפשית, פילאטיס שם בשבילכם!